EPA/ATEF SAFADI

U Jeruzalemu Palestinac nožem ubio britansku turisticu

Britansku turisticu je nožem u tramvaju u petak ubio jedan Palestinac, rekao je policijski izvor.

Palestinski napadač je uhićen i za sada nije preciziran njegov identitet.

Policija je najprije javila da je jedna Izraelka napadnuta u tramvaju. Shin Beth, izraelske službe unutrašnje sigurosti su navele da je napadač Jami Tamimi (57), stanovnik istočnog Jeuzalema.

On je ranije bio hospitaliziran nakon pokušaja samoubojstva, a 2011. je osuđen jer je seksualno napao kćer, navodi Shin Beth.

Napad na Britanku (23) je izveo dok traju proslave židovske Pashe, koje su počele u ponedjeljak i traju tjedan dana. Tada deseci tisuća židova odlaze u stari grad do Zida plača, najsvetijeg mjesta judaizma.

“Ovo je jedan od mnogo slučajeva u kojima neki Palestinac koji trpi od osobnih razdora…odabire izvesti napad kako bi pronašao olakšanje od svojih problema”, rekao je Shin Bet u priopćenju.

Od 1. listopada 2015. su palestinski teritoriji, Jeruzalem i Izrael poprišta vala nasilja u kojem je poginulo 260 Palestinaca, 41 Izraelac, 2 Amerikanca, jedan Jordanac, jedan Eritrejac, jedan Sudanac i jedna Britanka, prema podacima agencije France presse.

Većina ubijenih Palestinaca su počinitelji anti-izraelskih napada. Posljednjih mjeseci intenzitet nasilja se ublažio. Ali šef Shin Betha, Nadav Argaman je nedavno ocijenio da se radi o “lažnom relativnom smirenju” na Zapadnoj obali i u Izraelu.

Komentiraj