U Jemenu u novom zračnom napadu 14 mrtvih, među kojima djeca

Epa

Najmanje 14 osoba, među kojima i djeca, poginulo je u petak u novom zračnom napadu na glavni grad Jemena, a Ujedinjeni narodi ponovo pozivaju zaraćene strane da izbjegavaju civilne mete u toj zaraćenoj zemlji.

Televizija pobunjenih Hutija optužuje arapsku vojnu koaliciju predvođenu Saudijskom Arabijom da su izveli taj napad u ranim jutarnjim satima.

S drue strane Visoko povjereništvo UN-a za ljudska prava optužilo je arapsku vojnu koaliciju da je ubila 42 civila, među kojima ima i djece u tjedan dana u Jemenu, između 17. i 24. kolovoza.

U UN-ove podatke nisu uračunate žrtve napada u petak, navodi agencija AFP.

Civili plaćaju golem danak u ratu u Jemenu u kojem se snage jemenskog predsjednika Abda Rabba Mansoura Hadija uz potporu arapske koalicije bore protiv Hutija.

Pobunjeni Huti odani su bivšem predsjedniku Ali Abdulahu Salehu.

U bombardiranju u petak uništene su dvije zgrade u stambenoj četvrti na jugu jemenske prijestolnice koju od 2014. kontroliraju Huti, izvijestio je AFP.

Jedan od stanovnika pogođene četvrti je rekao da je s drugim stanovnicima izvukao 9 tijela iz ruševina, među kojima ima i djece iste obitelji te da ih je prevezao u bolnicu. Spasioci su rekli da su pronašli 14 tijela, među kojima šestero djece i dvije žene.

U petak se nastavljaju potrage za preživjelima u hrpi betona i drva, prenosi AFP.

Od ožujka 2015. u ratu u Jemenu poginulo je 8400 osoba, a 48.000 je ozlijeđeno, među kojima brojni civili, što je izazvalo vrlo tešku humanitarnu krizu, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Epidemija kolere zbog teških uvjeta izazvanih sukobima odnijela je 2000 života u nekoliko pokrajina te siromašne zemlje koja je na rubu gladi.

Komentiraj