U JAVNOSTI PRVI PUT NAKON PLJAČKE Baggio nije mogao sakriti suze, ganuo ga doček navijača na utakmici legendi

Autor:

baggio shevchenko milito

Serie A - Operazione Nostalgia

Legendarni talijanski nogometaš, osvajač Zlatne lopte 1993. godine Roberto Baggio (57) sredinom je lipnja, čuli ste za to sigurno, u svom domu u Altavila Vicentini opljačkan, ozlijeđen i na kraju zatočen. Dok je s obitelji gledao utakmicu Eura između Italije i Španjolske u kuću obitelji Baggio upalo je pet naoružanih kriminalaca od kojih ga je jedan udario pištoljem u glavu nakon čega je petorka njega i cijelu obitelj zatočila u jednoj prostoriji te zatim ukrala sve vrijedno. Najvažnije, nitko osim Roberta koji je iz bolnice izašao s nekoliko šavova na glavi, nije ozlijeđen, doduše šok za cijelu obitelj je ostao, ostat će još neko vrijeme, sigurno.

Ako je obitelji Baggio u ovom trenutku nešto trebalo, onda je to definitivno ono što su doživjeli u nedjelju u Novari na utakmici legendi Serie A. Ljudi koji stoje iza Facebook stranice Operazione Nostalgia organizirali su humanitarnu utakmicu u kojoj su zaigrali Andrij Ševčenko, Diego Milito, Javier Zanetti, Dida, Aldair… Trebao je i Baggio, ali u ovoj sitauciji naravno da nije, međutim održao je riječ i došao.

 

Kad se na travnjaku stadiona Silvio Piola pojavio Il Divino Codino, Zlatni repić, svih 12 tisuća gledatelja je ustalo, glasno zapljeskalo a Baggio nije mogao zadržati suze. Grlili su ga Ševčenko i Milito, davali mu podršku.

„Beskrajno vam zahvaljujem na toplini i ljubavi koju ste pokazali. Vaša naklonost, toplina, vaši glasovi dirnuli su me u srce, posebno nakon onoga što smo obitelj i ja prošli nedavno. Kao što je i Sensei rekao, što je tamnija noć, to je bliža zora“, poručio je Baggio nakon nevjerojatnog dočeka na stadionu u Novari.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.