U izdanju Mozaik knjige objavljena dva svjetska bestselera

Hrvatski prijevodi romana s bestseler lista New York Timesa, Washington Posta i Wall Street Jorunala – ‘Zapleši sa mnom’ Susan Elizabeth Phillips i ‘Dar prošlosti’ Fione Valpy objavljeni su u nakladi Mozaik knjige.

Fiona Valpy uspješna je britanska spisateljica koja je u svojoj karijeri napisala sedam romana, a najveći uspjeh postigla je romanom ‘Dar prošlosti’. Njena djela prevedena su na više od dvadeset svjetskih jezika, a na hrvatski jezik roman ‘Dar prošlosti’ prevela je Vesna Valenčić.

RADNJA ROMANA:

Pariz, 1940. godine… Nacisti su okupirali grad, a tri mlade švelje vode svoje živote kako najbolje znaju i mogu. No sve tri skrivaju tajne. Ratom pogođena Mireille bori se na strani pokreta otpora, Claire je zaveo njemački časnik, a Vivienne je upletena u nešto što ni jednoj od njih ne može otkriti. Dvije generacije poslije, Claireina unuka Harriet, Engleskinja, dolazi u Pariz, sama i nesigurna, u očajničkoj potrazi za vezom sa svojom prošlošću. Živeći i radeći u istoj zgradi u Rue Cardinale, doznaje istinu o svojoj baki – i sebi – te razotkriva obiteljsku povijest koja je mračnija i bolnija nego što je ikad zamišljala.

U vrijeme rata tri se švelje suočavaju s nemogućim odabirima kad ih njihove tajne aktivnosti dovode u veliku opasnost. Spojene odanošću, ugrožene izdajom, mogu li preživjeti najmračnije povijesno doba bez teških posljedica?

Susan Elizabeth Phillips jedina je četverostruka dobitnica nagrade za najbolju knjigu godine udruge Romance Writers of America. 2001. godine uvrštena je u Kuću slavnih iste udruge, a 2006. od njih je primila i nagradu za životno djelo. Njezine knjige prevedene su na više od 30 svjetskih jezika i prodane u milijunskim nakladama. New York Times, USA Today i Publishers Weekly samo su neki od brojnih popisa na kojima je ova autorica tjednima uvjerljivo držala prvo mjesto bestselera.

Knjiga ‘Zapleši sa mnom’ izlazi u prijevodu Ire Martinović.

RADNJA ROMANA:

Kad joj život zada udarce, mlada udovica Tess Hartsong pobjegne na planinu Runaway. Tess se nada da će u gradiću u planinama Tennesseeja, okružena prirodom, pobjeći od slomljenog srca i pronaći utočište dovoljno dugo da joj rane zarastu. Ali umjesto mira i tišine, Tess pronalazi povučenog umjetnika koji čezne za osamom, šumsku vilu slobodna duha koja krije previše tajni, bespomoćno novorođenče, skupinu znatiželjnih tinejdžera i mještane koji ne vjeruju neznancima – a pogotovo tvrdoglavim ženama poput Tess. No jednako je tvrdoglav i Ian North, umjetnik teškoga karaktera, nadarene ruke i napaćene duše – čovjek zbog kojega će se Tess zapitati treba li ona sama biti baš toliko tvrdoglava. U bijegu prema novom životu Tess se pita je li izgubila sebe ili je pronašla budućnost?

 

Komentiraj