U Ivanić-Gradu otvaraju studij robotike u fizioterapiji

Autor:

Visoka škola Ivanić-Grad

Visoka škola Ivanić-Grad otvara novi studij robotike u fizioterapiji, jedini u Hrvatskoj, objavila je Škola.

“Primjena novih metoda liječenja i rehabilitacije u medicini nisu novost, a tehnologija napreduje svakim danom sve više. Tako se širi i lepeza mogućih tehnoloških rješenja u svim aspektima medicine, pa tako i u fizioterapiji. Primjena robotike odličan je primjer sinergije medicine i tehnike – fizioterapeuta i umjetne inteligencije kojima se zajednički postižu izvrsni rezultati”, objavila je Škola.

“Interes je velik, imamo specijalizaciju i praksu u vrhunskim ordinacijama, a najbolji se zapošljavaju odmah po diplomi“, kazao je dekan Visoke škole Ivanić-Grad Mile Marinčić.

Diplomski stručni studij „Protetika, ortotika i robotika u fizoterapiji“ posebnost je u Hrvatskoj, ali i šire. Praktični dio je u KBC-u Zagreb, Općoj bolnici Požega, te poliklinikama Glavić i Sveta Nedelja, vodećima u tom području. Surađuju, također, s Naftalanom, Neuropsihijatrijskom bolnicom Popovača i bolnicom u Sisku.

Stanovništvo stari i sve je više podložno raznim problemima i traumama koje traže nužnu brigu fizoterapeuta ili medicinskih sestara. Stoga su potrebe za ovim kadrom vrlo velike, podsjećaju. „Nijedan stroj nikada neće moći zamijeniti ljudsku ruku i nikada nećemo izgubiti fizoterapeute. No znanost napreduje i moramo ići ukorak s novim tehnologijama. Što se prije prilagodimo, educiramo i proširimo svoje znanje i praksu, to ćemo prije moći još bolje, kvalitetnije i izvrsnije voditi rehabilitacije i terapijske postupke uz njihovu pomoć. Zajednički učinak će biti efikasniji“, poručili su iz ivanićgradske Visoke škole.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.