U Italiji najmanji broj umrlih u posljednja dva tjedna

U posljednja 24 sata u Italiji je preminulo 525 zaraženih koronavirusom. Potvrđeno je i 4316 novih slučajeva zaraze.

Od početka epidemije u Italiji je koronavirusom zaraženo 128.948 osoba, a preminulo je njih 15.887. Ozdravilo je 21.815 osoba.

Italija je jučer potvrdila smrt 681 osobe te 4805 novozaraženih.

U Italiji je u posljednja 24 sata od koronavirusa umrlo 525 ljudi, što je najniži dnevni broj smrtnih slučajeva u posljednja dva tjedna, objavila je u nedjelju civilna zaštita.

To je za četvrtinu manje u odnosu na broj umrlih u subotu (681). Raniji manji broj umrlih je zabilježen 19. ožujka (427).

“Krivulja je počela padati”, rekao je predsjednik instituta zdravstva Silvio Brusaferro. “Pad broja umrlih je jako važan podatak”, dodao je.

“Ukoliko ti podaci budu potvrđeni, morali bismo razmisliti od drugoj fazi” u Italiji, koji predviđa nastavak produktivne aktivnosti trećeg europskog gospodarstva. Vlasti su drugu fazu opisale kao “razdoblje suživota” s virusom.

“Ti rezultati su postignuti naporima iz dana u dan i važno je zadržati mjere koje su pridonijele spuštanju krivulje”, dodao je.

Gotovo četiri tjedna 60 milijuna Talijana su izloženi strogima ograničenjima sloboda, uz zabranu okupljanja, drastično ograničnje kretanja i znatno usporenje gospodarskih aktivnosti.

Da bitka još nije dobivena upozoravaju sanitarne vlasti koje su zabilježile blizu 3000 novozaraženih u posljednja 24 sata.

 

Komentiraj