U Italiji koronavirusom zaražena četverogodišnja djevojčica

U Italiji je koronavirusom zaraženo prvo dijete. Riječ j eo četverogodišnjoj djevojčici iz mjesta Castiglione d’Adda koje se nalazi u crvenoj zoni. Corriere della Sera javlja da ima blage simptome gripe.

Novinska agencija Ansa navodi kako je u devet talijanskih regija evidentirano ukupno 325 zaraženih osoba: Lombardija (240 zaraženih) i devet preminulih; Veneto (45 zaraženih) i dvoje preminulih; Emilia Romagna (12); po tri u Pijemontu, Laciju i na Siciliji; po dva slučaja u Toskani i Liguriji te jedan u Južnom Tirolu. l regija Marche u utrorak je zabilježila prvi suspektni slučaj a potvrda nalaza očekuje se tijekom dana.

Jučer su potvrđeni prvi slučajevi zarazom koronavirusom u Hrvatskoj, Austriji i Švicarskoj. O prvim mogućim slučajevima prijenosa bolesti iz Italije izvijestili su i Alžir te Brazil. U Alžiru je otkriven prvi slučaj koronavirusa kod Talijana koji je doputovao u zemlju 17. veljače i sada je u izolaciji. Prema alžirskom ministru zdravstva zdravstvenim vlastima naređeno je poduzimanje svih mjera predostrožnosti, kako navodi agencija Reuters.

Prvi slučaj zarazom potvrđen je i u španjolskom gradu Madridu. zaražen je 24-godišnji muškarac koji je bio u Italiji. Španjolska bilježi ukupno 9 slučajeva zaraze.

Komentiraj