U Istri pas bez nadzora ugrizao muškarca, drugi zaklao ovcu

Pixabay

Istarska policija je od četvrtka do nedjelje zabilježila tri slučaja držanja pasa bez nadzora u Medulinu, Rovinju i Puli pa stoga upozorava građane da vode računa o svojim kućnim ljubimcima i da ih drže pod nadzorom.

Prema podacima policije, prvi je slučaj zabilježen u četvrtak popodne, u Medulinu, blizini nogometnog igrališta u naselju Poseši gdje su dva psa nepoznatog vlasnika krenula lajući prema 41-godišnjaku. Muškarac se prestrašio, skočio na ogradu i lakše se ozlijedio. U Rovinju, u naselju Turnina, pas tornjak u subotu je zaklao ovcu u vlasništvu 70-godišnjaka pa će protiv 47-godišnjeg vlasnika psa biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U Puli, u Pješčanoj uvali, u nedjeljno je jutro pas nepoznatog vlasnika ugrizao za nogu 34-godišnjaka i lakše ga ozlijedio. Policija traži vlasnika psa.

Kako bi se spriječili takvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava vlasnike pasa da vode računa o svojim životinjama i da ih drže pod nadzorom. Osim što su vlasnici pasa dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, dužni su poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje te im staviti povodac i brnjicu.

Komentiraj