Istarski policajci pronašli su u Pješčanoj uvali kod Pule plantažu marihuane, a za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama te omogućavanje trošenja droge osumnjičeni su 32-godišnjak i 41-godišnjakinja iz Pule.

Rezultate dovršenog kriminalističkog istraživanja predstavio je danas na konferenciji za medije voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Valter Gržeta.

“Temeljem saznanja da se u dvorištu kuće na području Pule uzgaja indijska konoplja te da se 32-godišnjak i 41-godišnjakinja bave preprodajom droge, policijski službenici su 2. listopada, temeljem naloga nadležnog suda, obavili pretragu dvorišta, garaže i ostave. Prilikom pretrage pronašli su 22 bogato razvijene biljke indijske konoplje koje su se nalazile zasađene u vrtu, 23 osušene stabljike indijske konoplje, posude i staklenke s ukupno 738.85 grama lišća konoplje, 71 grama sjemenki koje svojim morfološkim karakteristikama odgovaraju sjemenkama indijske konoplje, 2.7 grama ketamina, 2.1 grama MDMA, jedan grama amfetamina, jedan komad ecstasya i tri komada diazepama. Osim droge, policijski službenici pronašli su i oduzeli jednu preciznu digitalnu vagu, mobitele i druge predmete namijenjene počinjenju kaznenog djela”, izjavio je Gržeta.

Testiranjem je utvrđeno da se radi o drogi visoke kvalitete, dobivenoj križanjem različitih sorti. Od oduzetih sasušenih i svježih biljaka bi se po tabličnoj procjeni skale prirasta moglo pribaviti oko četiri kilograma marihuane, izvijestila je istarska policija u četvrtak.

Komentiraj