U humanitarnoj akciji prikupljena sredstva za medicinske krevete i madrace za Specijalnu bolnicu Gornja Bistra

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra pretrpjela je velike štete u razornom potresu koji se dogodio koncem prošle godine.

Neposredno poslije potresa koji je narušio statiku bolnice dio je pacijenta bio premješten u bolnicu u Ivanić Grad, dok su pacijenti kojima je nužna opskrba kisikom putem respiratora bili smješteni u prizemlju i bočnim krilima dvorca, najsigurnijim dijelovima zgrade. Nakon što je zgrada ojačana skelama, pacijenti su se vratili u prostore koje najbolje poznaju i smatraju ih svojim domom. Međutim, osim same sigurnosti zgrade, za odgovarajuću skrb potrebno je osigurati značajnija sredstva za kupnju medicinske opreme, poput medicinskih kreveta.

PHOTO: Press

U humanitarnoj akciji ‘Znak pažnje koji stvara razliku’, prodajom Jane u svim poslovnicama Konzuma, prikupljena su sredstva za opremanje dvije bolesničke sobe s krevetima i antidekubitalnim madracima. Akciji su se priključili i tvrtka Duh u boci, tenisačica Donna Vekić, tenisač Borna Ćorić te tvrtka Panon Trade.

“Nabava novih medicinskih kreveta i specijalnih madraca za male pacijente u Gornjoj Bistri jedna je važnijih pretpostavki bolje sigurnosti i funkcionalnosti djece što je bio dovoljan motiv Jani da pokrene ovu humanitarnu akciju. Iznimno smo sretni što se u akciju uključio veliki broj građana diljem Hrvatske koji su kupnjom Jane pomogli i pridonijeli boljoj kvaliteti života malih pacijenata. Jana uvijek nastoji pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a kada je u pitanju pomoć djeci kao najranjivijoj skupini društva, naša je želja još snažnija. Zahvaljujemo svima koji su se uključili i prepoznali našu akciju”, kazala je Maja Vukorep, direktorica robnih marki Grupe pića.

Komentiraj