U HRVATSKOM RUKOMETNOM SAVEZU NEMA LJETNE STANKE

Iako je ljeto u punom zamahu i ako su one glavne, seniorske stvari za ovu sezonu završile u HRS-u nema odmora. Naime, sve mlađe dobne kategorije ovog ljeta nastupaju na velikim svjetskim ili europskim natjecanjima, a u tijeku su naravno i pripreme za predstojeća velika iskušenja.

Hrvatska ženska juniorska reprezentaciji prva od svih naših mladih selekcija kreće u akciju i to 11.srpnja u Mađarskoj gdje ih očekuje nastup na Europskom prvenstvu. Prvenstvo će cure otvoriti s Danskom, koja je najuspješnija u povijesti europskih prvenstava juniorki s četiri zlata. Dva dana kasnije slijedi Njemačka. Na kraju će im protivnice biti mlade Nizozemke.

Mlađu mušku kadetsku reprezentaciju u Bakuu očekuju tri susreta u četiri dana i to na Europskom olimpijskom festivalu. Prvi protivnici su Slovenci, zatim Island i na kraju Francuska. Dvije najbolje ekipe idu u polufinale. Nadajmo se da će među njima biti i Hrvatska.

Pred muškom juniorskom reprezentacijom ( U-21), koju vodi izbornik Davor Dominiković nastup je na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i to od 16. do 28 srpnja. Inače, ova generacija Jaganjca, Šarca i Martinovića bila je srebrna na EP u Hrvatskoj 2016-te godine. Samo godinu dana kasnije u Gruziji na SP izgubili su susret za broncu. A u Sloveniji prošle godine, na EP završili su na šestom mjestu.

I za kraj par riječi o muškoj kadetskoj reprezentaciji ( U-19), koja pod vodstvom izbornika Siniše Markote odrađuje prvu fazu priprema u Zadru. Pred dečkima je nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se od 6. do 18. kolovoza igrati u Makedoniji. Hrvatska je u skupini s Norveškom, Španjolskom, Slovenijom, Čileom i Saudijskom Arabijom. Četiri najbolje iz svake skupine idu u nokaut fazu, a tamo ih čekaju Francuska, Švedska, Mađarska, Egipat… Treba sve to izdržati i preživjeti…

VIDEO: Hrvatski rukometni savez

Komentiraj