U Hrvatsku se vratilo 148 građana, još ih se vraća danas

Hrvatska Vlada osigurala je komercijalne repatrijacijske letove zrakoplovne kompanije Croatia Airlines kojima je u subotu navečer 148 putnika stiglo u Republiku Hrvatsku.

U koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, putnici su u Zračnu luku Franjo Tuđman stigli iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske.

Pri dolasku na zračnu luku, obavezan je pregled putnika od strane epidemiologa, nakon čega će svih 148 morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana ili ukoliko bude utvrđeno, bit će upoznati s mjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana.

Danas, u večernjim satima očekuje se 37 putnika u zadarskoj luci Gaženica, koji iz Ancone dolaze repatrijacijskom linijom katamarana „Jelena“ iz flote nacionalnog linijskog prijevoznika Jadrolinija.

Organiziran je i prijevoz hrvatskih državljana iz savezne zemlje Tirol, koja se nalazi pod karantenom. Također u večernjim satima očekuje se 118 hrvatskih državljana, koji autobusima stižu u Zagreb.

Komentiraj