hina

“U Hrvatskoj smo po stopi raka u svjetskom vrhu”

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac prozvao je u četvrtak Ministarstvo zdravstva zbog nerada te je poručio kako resorni ministar, umjesto da rješava probleme sprema ‘amerikanizaciju zdravstva’ u kojoj će pacijenti usluge morati plaćati.

“Ministarstvo zdravstva jedno je od  najslabijih u ionako slaboj vladi koja ne provodi nikakve reforme. Iz  njega nismo imali ni zakon ni dokument ni inicijativu, a jedino što čujemo je da nema medicinskih sestara, lijekova, smrtnost od raka se povećava…”, navodio je Bunjac u svojoj slobodnoj petominutnoj raspravi.

Zamjerio je i tome što nitko od odgovornih nije bar odgovorio na njihove pozive za izradu Nacionalne strategije za borbu protiv raka (foto ilustracija).

“U Hrvatskoj smo po stopi raka u svjetskom vrhu, pored Sjeverne Koreje koja je poznata po nukleranim pokusima”, isticao je Bunjac.

“Umjesto da se rješava problem sprema se ‘amerikanizacija zdravstva’ u kojoj će pacijenti usluge morati plaćati usprkos tome što se HZZO kupa u novcu, a farmaceutska industrija ostvaruje enormne profite”, poručio je Bunjac.

‘Mostovac’ Miro Bulj  čudio se pak što Mostovu incijativu Pokret ostanka vladajući ne čuju iako je, kaže, stručnjaci hvale.

“Dajemo brojne zakonske inicijative i ne znamo zašto nas vlada ne čuje. Pokret ostanka jedino je ponuđeno rješenje no interesnim skupinama ne odgovaraju naše mjere”, poručio je Bulj.

Komentiraj