U Hrvatskoj je 700 tisuća turista i jedna smo od najsigurnijih destinacija na Mediteranu

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice u Hrvatskoj je trenutno 700 tisuća turista, a o cjelovitoj situaciji u turizmu govorio je direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić, naglasivši kako bi Hrvatska mogla postati “top destinacija” na Mediteranu u doba koronavirusa.

Kada je riječ o Hrvatskoj, većina zemlja, pa tako i Njemačka i Austrija, svrstavaju nas na listu sigurnih zemalja. Ipak po povratku iz Hrvatske u samoizolaciju moraju Norvežani i Nizozemci.

”Ono što su Britanci za španjolski turizam, otprilike su i Nijemci za naš. I Njemačka i Austrija donijela je odluku da sljedećih 14 dana ukoliko epidemiološko stanje bude na razini na kojoj je ovih dana. Za nas nema opasnosti da se nešto slično dogodi, ali mislim da će kolegama u Španjolskoj biti jako teško. Naime najveći europski turoperator donio je odluku da se s početkom sljedećeg mjeseca prestaju prodavati aranžmani i prestaju voditi svoje goste u kontinentalni dio Španjolske”, izjavio je Ostojić za RTL Danas.

Hrvatskoj se slična situacija dogodila s Nizozemskom

”Nama se bez ikakve najave, u jedno popodne, dogodile ne zabrana, već snažna preporuka da Nizozemci kad se vrate s odmora u Hrvatskoj idu u 14-dnevnu karantenu. Ne znamo razloge takvih odluka, mislimo da je epidemiološko stanje u priobalnom dijelu Hrvatske tako da nema razloga za takvu odluku”, rekao je Ostojić.
On ne želi špekulirati o tome stoje li iza toga politički razlozi. Napominje kako su danas u svim priobalnim županijama imamo oko 2,1 milijun ljudi, a imali smo oko 26 novooboljelih. Stoga smatra da po nikakvim kriterijima nismo trebali završiti na narančastoj listi”, naglasio je.

Hrvatska je sigurna destinacija

”Imam informacije da ide naša diplomacija i turistički djelatnici, pa i nizozemski gosti koji trenutno borave u Hrvatskoj, rade na tome da se relativno brzo vratimo s narančaste na žutu listu”, kazao je Ostojić.

Komentiraj