U Hrvatskoj 146 novih slučajeva, pao broj novozaraženih u Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj županiji

 

U Hrvatskoj je danas 146 novozaraženih.

U Hrvatskoj je aktivno 2650 slučajeva zaraze, od početka pandemije oboljelo je 10.270 osoba, oporavilo se 7212 osoba dok je preminulo njih 184.

U Hrvatskoj je 146 novih slučajeva, preminule dvije osobe, mijenja se odluka o teretanama

Tijek događaja:

14:00 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je 1 nova osoba zaražena koronavirusom na području Općine Đurmanec. Radi se o poznatom kontaktu već oboljele osobe. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko – zagorske županije je 42. U protekla 24 sata pristigla su 43 negativna nalaza, dok se za njih 39 još uvijek čekaju rezultati nalaza.

13:45 Stožer civilne zaštite Međimurske županije javio je da su nalazi svih jučer uzetih uzoraka negativni. Danas je testirano 145 osoba i nalazi su u obradi. U Međimurskoj županiji od izbijanja epidemije COVID 19 virusa testirano je ukupno 3704 osobe.

Od 26 aktivnih slučajeva 8 se vratilo s ljetovanja, 5 osoba koji imaju prebivalište u Međimurskoj županiji, ali su s boravištem izvan Međimurja, 2 osobe koje su kontakti potvrđenih slučajeva, 7 osoba koje su se vratile iz hodočašća, 3 osobe koje su radnici u inozemstvu i 1 osoba sa nepoznatom epidemiološkom anamnezom. U samoizolaciji se nalazi 254 osoba.

13:30 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 4 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj i tri ženske osobe iz Dubrovnika, svi kontakti prethodno poznatog slučaja.

Izliječene su također 4 osobe, tri koje imaju prebivalište izvan županije te jedna osoba iz Konavala.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslan 9481 uzorak. U samoizolaciji se nalaze 455 osobe.

12:00 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Testirano je 196 uzoraka i svi su negativni.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji bilježimo ukupno 147 slučaja zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Aktivnih slučaja u ovoj županiji ima 61, s obzirom da se jedna nova osoba oporavila. Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 8 osoba od kojih sedmero u Općoj bolnici Varaždin, a jedna osoba u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. 53 osobe liječe se izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

11:45 Na području Šibensko-kninske županije dvije osobe oboljele su od zarazne bolesti COVID-19, mlađa osoba s prebivalištem u Bilicama te osoba srednje životne dobi s prebivalištem na području Grada Šibenika.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 136 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije, od kojih se 7 osoba liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

11:30 Na području Karlovačke županije svi pristigli nalazi su negativni, njih 147. Grad Ogulin jučer nije imao testiranja.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 118 osoba. U OB Karlovac su hospitalizirane 3 osobe.

11:20 U Zagrebu je 46 novih zaraženih, rekao je pročelnik Vjekoslav Jeleč na konferenciji za novinare.

“Tijekom vikenda covid je bio u ekspanziji. Jučer smo imali 46 novih, a 1040 osobe je u tri dana tražilo pomoć u covid ambulantama. Na testiranje je upućeno 320 osoba”, izvijestio je Jeleč te dodao kako je zdravstveni sustav u gradu pod velikim opterećenjem.

“Kontinuirano nam padaju brojke, imali smo u petak 93, jučer 46, bio sam u pravu da će biti tako. Pokazuje se da su nam problem upravo oni koji su asimptomatski. Devet novooboljelih je izloženo na godišnjim odmorima. Osam je uvezeno slučajeva iz okolnih zemalja”, kazao je Zvonimir Šostar, šef zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

11:00 Tijekom posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirao je 220 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus. Novopozitivne osobe su s područja općina Čepin, Marijanci i Viškovci.

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 18 osoba od kojih je jedna na respiratoru. Na žalost, jedna oboljela osoba jučer je preminula, muškarac, iz Osijeka, rođen 1949. godine, a osim što je bio zaražen koronavirusom imao je i drugih kroničnih oboljenja, priopćeno je.

Ukupan broj zaraženih od pojave epidemije koronavirusa na području Osječko-baranjske županije je 774 osoba, s tim da je 686 do sada izliječeno, preminulo je 25 osoba, a aktivno pozitivna je 61 osoba.

10:45 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije javio je kako na području županije nema novih slučajeva zaraze SARS-CoV-2 virusom te kako su od bolesti COVID-19 ozdravile dvije osobe. S današnjim rezultatima aktivna su 27 slučaja oboljelih od COVIDA-19, dok se od početka epidemije bilježi ukupno 141 osoba. Pod mjerom samoizolacije trenutno se nalazi 108 osoba.

10:30 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Stiglo je pet negativnih nalaza dok se 23 nalaza još čeka.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 11 je aktivnih slučajeva zaraze COVIDOM-19, a četiri pacijenta su hospitalizirana. 111 osoba je u samoizolaciji.

10:15 U Splitsko-dalmatinskoj županiji, od ukupno 213 obrađenih testova danas je 31 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 18, Sinja 3, Hrvaca 1, Klisa 1, Trilja 1, Omiša 1, Podstrane 1, Solina 2, Hvara 1 i Kaštela 2 osobe.

SDŽ već danima prednjači po broju novozaraženih u Hrvatskoj, u toj je županiji prije nekoliko dana broj novozaraženih prelazio 100, a jučer ih je bilo 99. Današnji 31 slučaj veliki je pad u broju novozaraženih.

Od 31 novooboljele osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 13 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1505 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 70 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 5 osoba nalazi na respiratoru, a 3 osobe se nalaze u karanteni.

10:00 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata četiri su novooboljele osobe od COVID-19. Dvije oboljele osobe su s područja grada Gospića i bliski su kontakti ranije oboljelih osoba. Po jedna oboljela osoba je s područja grada Novalje i područja grada Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.

Ukupno su oboljele 64 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 21 aktivan slučaj, 42 osobe su izliječene te jedna osoba preminula.

09:45 Na području Zadarske županije 22 su nova slučaja zaraze koronavirusom. 12 novozaraženih je sa područja Grada Zadra, po dvoje sa područja Grada Benkovca te općina Kali i Zemunik Donji te po jedna sa područja općina Kolan, Novigrad, Sukošan i Vir. Novooboljele osobe uglavnom su kontakti sa dosad oboljelim osobama .

U samoizolaciji je 856 osoba, a Općoj bolnici Zadar ukupno su hospitalizirana 22 bolesnika oboljela od bolesti COVID-19, od toga je 19 bolesnika na Covid 1 odjelu, te 3 bolesnika u COVID jedinici intenzivnog liječenja od kojih su dvoje su na respiratoru.

09:30 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba na COVID-19, 5 osoba iz Vinkovaca, 2 osobe iz Nuštra, 1 osoba iz Vrbanje, 1 osoba iz Gradišta i 1 osoba iz Tordinaca, a 1 osoba je preminula.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 627, od kojih su 530 osoba izliječene, a ukupno je 14 preminulih osoba.

Trenutno je u toj županiji 17 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije je 167 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 8 zdravstvenih radnika, 2 liječnika, 1 medicinska sestra/tehničar, 2 druga zdravstvena radnika i 3 nezdravstvena radnika.

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 23 radnika, 5 liječnika, 13 medicinskih sestara/tehničara, 4 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik.

09:15 U Primorsko-goranskoj županiji 16 je osoba ozdravilo, a 14 je novozaraženih. Dvije osobe povezane su s većim okupljanjima, a ostali su kontakti prethodno zaraženih osoba te povratnici s godišnjih odmora.

09:00 Od 160 brisova u Istarskoj su županiji potvrđene dvije novozaražene osobe. U jednom slučaju radi se o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Zbog potreba prelaska granice državljanin Ukrajine je testiran i potvrđen je kao pozitivan. U Istri je 78 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, a u mjerama samoizolacije je 266 osoba.

08:45 U Sisačko-moslavačkoj županiji su četiri novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19.

Jedna osoba je s područja grada Siska, dvije iz grada Kutine te su kod navedenih osoba poznati izvori zaraze. Kod osobe s područja općine Dvor, epidemiološka obrada je u tijeku.

08:30 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 68 slučaja zaraze korona virusom, 66 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a dvije osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 290 osoba, a ukupno je testirano 5760 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentiraj