“Nastavimo gdje smo bili”, tako su nedavno iz Mosta poručili svojim sugovornicima iz HDZ-a neposredno prije nego što su se koncem proteklog tjedna pojavile tvrdnje da se ozbiljno zakomplicirala situacija u pregovorima oko sastavljanja nove vlade. Drugim riječima, Most očekuje da svi njegovi ministri iz bivše, trenutno tehničke vlade ostanu na svojim pozicijama. Osim toga, očekuju kontrolu nad pregovorima između Vlade i Mola oko Ine, kao i ekskluzivno upravljanje s nekoliko javnih tvrtki. To je za Nacional potvrdio izvor blizak predsjednikuHDZ-a Andreju Plenkoviću.

„To je dovelo do porasta napetosti unutar HDZ-a. Sve su jači pritisci unutar te stranke da se ne popusti takvim zahtjevima Mosta“, tvrdi izvor blizak vrhu HDZ-a…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

PREKOGoran Stanzl/PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakFOTO: OTVARANJE OPERNE SEZONE Emotivna opera ‘Werther’ očarala publiku u Rijeci
Sljedeći članakFestival 25FPS – Pobjednički filmovi u riječkom Art-kinu Croatia
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.