U Hajduku sedmorica zaraženih koronavirusom, odgođena utakmica protiv Slavena

Zbog zaraze koronavirusom kod pet igrača i dva člana stručnog stožera Hajduka došlo je do odgode susreta 21. kola HT Prve lige u kojem su Bili u nedjelju trebali ugostiti Slaven Belupo. Podsjetimo da su se četiri nogometaša Hajduka ovog tjedna uoči Jadranskog derbija vratila iz Opatije u Split obzirom da su na dan utakmice pokazivali simptome bolesti.

Zbog navedene situacije nadležni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije propisao je da svi igrači i članovi stručnog stožera zajedno sa sportskim direktorom, a koji su zajedno bili na putovanju u Rijeci i Osijeku, moraju u samoizolaciju. Iz kluba su najavili da nastavljaju s testiranjem kako bi se utvrdio točan broj zaraženih osoba.

Prema novim pravilima Hrvatskog nogometnog saveza, koja vrijede od početka 2021. godine, više se ne gleda broj igrača kojima je propisana mjera samoizolacije nego do odgode utakmice može doći ako najmanje pet nogometaša jednog kluba ima pozitivan nalaz na koronavirus. Sukladno tome povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni odlučio je dopustiti odgodu utakmice, a novi termin odigravanja odredit će naknadno.

Upitno je i hoće li doći do odgode susreta 22. kola HT Prve lige u kojem Hajduk, u nedjelju 21. veljače, u najvećem derbiju hrvatskog sporta na Poljudu treba odmjeriti snage s Dinamom.

Komentiraj