FaH/ tš

U gašenju požara kod Splita sudjeluju zračne i kopnene vojne snage

Nakon što se bura smirila, od utorka ujutro u 6 sati na gašenju požara na splitskom području ponovno su angažirane protupožarne namjenski organizirane snage Oružanih snaga iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. U gašenju sudjeluju i kopnene vojne snage.

Ministarstvo obrane priopćilo je kako su na široku vatrenu frontu upućena dva kanadera i dva airtractora, koji će prioritetno gasiti požar na najugroženijim područjima.

Tijekom ponedjeljka zračne snage sudjelovale su u gašenju deset požara na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije, pri čemu su ostvarile 74 sata naleta te na požarišta izbacile 3.500 tona vode.

U protekloj noći, u Raketnoj bazi Žrnovnica i splitskim gradskim četvrtima Kamen i Kila pripadnici Hrvatske kopnene vojske bili su angažirani na gašenju požara, a nakon toga i u kontroli opožarenog područja. Također, na teren je dodatno upućeno 286 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, koji su smješteni u Lori i Divuljama.

Komentiraj