U Federaciji BiH od prošle noći zabrana kretanja od 23 do 5 ujutro

Noćas u 23 sata počela je zabrana kretanja, koja u Federaciji BiH vrijedi od 23 do pet ujutro za sve koji nemaju radnu obvezu, prenijeli su mediji izvijestivši o praznim ulicama Sarajeva i drugih gradova u Federaciji BiH.

Odluku o zabrani kretanja donio je Krizni stožer Ministarstva zdravstva FBiH kako bi suzbio sve veće širenje koronavirusa, kojim se u BiH svakodnevno zarazi više od tisuću ljudi. Jučer je u BiH bio najteži dan dosad: umrlo je 69 ljudi, a potvrđeno je više od 1.400 slučajeva zaraze.

Ipak, u Republici Srpskoj zabrana kretanja ne vrijedi. U tom entitetu, od 21. listopada obvezno je nošenje maski i na otvorenom, a tu je mjeru FBiH uvela 26. listopada.

U FBiH vrijedi i zabrana okupljanja više od trideset ljudi, čije se kršenje u Kantonu Sarajevu naplaćuje kaznom od visokih 250 eura. Time vlasti sarajevskog kantona žele suzbiti masovna druženja u noćnim klubovima i na privatnim zabavama, koja su najveća žarišta širenja koronavirusa.

Od početka pandemije, u BiH je od posljedica Covida 19 umrla 1.701 osoba, a zaraza je potvrđena kod više od 66 tisuća ljudi.

 

Komentiraj