U engleskom gradu roboti gostima restorana serviraju hranu i piće

Unsplash/Lukas

U engleskom restoranu roboti donose gostima naručenu hranu i piće na pladnju. Već i neobičan vanjski izgled zalogajnice u gradu Milton Keynesu privlači pažnju prolaznika.

Futuristički metalik dizajn, sličan onom iz mnogih omiljenih znanstveno-fantastičnih filmova, je dodatno naglašen velikim humanoidnim robotom, koji stoji ispred restorana i poziva ljude na posjet i slasan zalogaj.

Kada se uđe u prostor gosti sjedaju u odjeljke ograđene niskim vratima, dok je za posluživanje   zaduženo više robota. Unutarnji dizajn je taman i također usmjeren na budućnost i suživot uz robote različite vrste.

Jedna istaknuta stajaća replika robota posjetiteljima nudi sredstvo za dezinfekciju ruku. Osoblje i roboti su vrlo savjesni i goste upozoravaju na nužnost održavanja socijalne udaljenosti i pridržavanja drugih preporuka, kako ne bi došlo do mogućeg širenja zaraze koronavirusom.

Ističe se kako je restoran u velikom gradu u grofoviji Buckinghamshire svakako osebujan i jedan od prvih u Engleskoj, koji je uposlio robote kao konobare. Ovaj trend je sve popularniji u brojnim svjetskim gradovima. Osim posluge, sve više se u velike trgovačke centre postavljaju roboti, koji pripremaju brze i zdrave zalogaje.

Komentiraj