U eksploziji tvornice kemijskih proizvoda najmanje 22 poginulih

Screenshot/Twitter

Najmanje 22 osobe smrtno su stradale u eksploziji ispred tvornice kemijskih proizvoda Hebei Shenghua na sjeveru Kine, nakon koje je buknuo požar, piše BBC.

Prema dostupnim informacijama, eksplodiralo je vozilo koje je prenosilo kemikalije. Fotografije s mjesta događaja prikazuju na desetke izgorenih automobila i kamiona ispred tvrnice. Dužnosnici su izvijestili kako je izgorjeo 38 kamiona i 12 automobila.

Tvornica kemijskih proizvoda nalazi se u gradu Zhangjiakou, oko 200 kilometara sjeverno od Pekinga. Taj bi grad na Zimskim Olimpijskim igrama 2022. godine trebao ugostiti neka skijaška i snowboard natjecanja.

U kesploziji i požaru ozlijeđeno je i više od 20 osoba, koje su prebačene u bolnicu. Gradske vlasti su otvorile istragu kojom bi trebali otkriti zbog čega je došlo do eksplozije.

Unatoč brzom ekonomskom razvitku, Kina se bori s pitanjima industrijske sigurnosti, a eksplozije u tvornicama kemikalija događaju se često. U srpnju je u Sichuanu u eksplouziji kemikalija poginulo 19 osoba. Prije tri godine čak 173 osobe poginule su u eksploziji skladišta kemijskih proizvoda u gradu Tianjinu.

Komentiraj