U Dubrovniku zbog Pompeova dolaska snažne sigurnosne mjere

Snažne sigurnosne mjere poduzete su danas u Dubrovniku zbog dolaska američkog državnog tajnika Mike Pompea, objavio je Dubrovački vjesnik.

Bit će pregledani, a možda i zavareni, šahtovi na prometnicama kojima će prolaziti štićene kolone, snajperisti će zauzeti položaje na svim visokim točkama oko dubrovačkih zidina, prenosi Vjesnik.

Patrolni letovi policijskih i vojnih helikoptera iznad grada koji su već započeli prije par dana, tijekom boravka Pompea u Dubrovniku će se intezivirati, a s mora će situaciju pratiti Hrvatska ratna mornarica, Pomorska policija, ali i specijalne postrojbe poput ronilaca obučenih za protudiverzantske akcije.

Grad Dubrovnik je objavio da promet neće biti potpuno zatvoren. Od deset do šesnaest sati povremeno će se prekidati promet od Zračne luke Dubrovnik do grada, a bit će još privremenih prometnih ograničenja.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je za N1 da su Dubrovčani navikli na slične situacije.

“Nije ovo prvo veliko, visoko izaslanstvo koje dolazi u Dubrovnik, tako da smo se mi već naučili na to što i kako treba raditi. Vjerujem da će državni tajnik Pompeo uživati u Dubrovniku, da će nas i vrijeme malo pogledati, da će imati vremena posjetiti interesantne lokacije u Dubrovniku”, kazao je za N1.

Komentiraj