U Dubrovniku otvoren 21. Karnevo. Maškare se mogu veseliti samo uz online program koji će trajati četiri dana

Svečanim virtualnim otvaranjem u petak, pred palačom Sponza, započeo je 21. po redu Dubrovački karnevo. Ove godine zbog propisanih epidemioloških mjera, maškare su pozvane da sudjeluju i vesele se uz četverodnevni online program za sve generacije.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić karnevo je otvorila riječima kako je tradicija maškaravanja u Dubrovniku duga stoljećima. Ključi su pritom predani novoj generaciji maškara.

Prošlogodišnji ceremonijeri Jelica Kmetović Hercigonja i Dado Ive predali su ih Leoni Mijić i Brunu Dekoviću, dubrovačkoj djeci koji su postali čuvari tradicije maškara u ovoj godini.

Prinčipesin đir

Uživo iz Luže gledateljima javila se modna dizajnerica i stilistica Marina Glavinić predstavljajući izložbu originalnih karnevalskih kostima pod nazivom “Prinčipesin đir kroz godišta od veljuna”. U čast prošlogodišnjeg 20. rođendana ove manifestacije, prikazan je i novi film “Dvadeset godišta Dubrovačkog karnevala” autora Zvonka Bašice.

Pred Sponzom su postavljeni karnevalski paravani Udruge DART, a predstavila ih je glasnogovornica udruge Tea Batinić.

Online prijenos gledateljima je prikazao i izložbu karnevalskih maski i kostima Galerije Artur, Udruge DART i Obrta Dubrovnik Tours and Art u organizaciji Dubrovačke baštine i Lazareti kreativne četvrti.

 

Izložba karnevalskih maski i kostima Galerije Artur, Udruge DART i Obrta Dubrovnik Tours and Art. Photo: Grad Dubrovnik Facebook

 

Organizatori manifestacije su Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika, a program je realiziran u suradnji s Dubrovačkim muzejima, Dubrovačkim knjižnicama, Dubrovačkom baštinom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Kinematografima Dubrovnik.

 

Komentiraj