U dubrovačkoj bolnici se preko reda cijepili i djelatnici policije?

Sindikat policijskih službenika tvrdi da su se u dubrovačkoj bolnici cijepili i djelatnici policije.

Kažu da su dobili više anonimnih prijava. ”Rukovoditelji koji sjede u toplim uredima, nemaju doticaja s građanima, znači ne primjenjuju policijske poslove i ovlasti i nisu izloženi kao policajci na terenu”, reako je Mario Puškarić iz sindikata policijskih službenika, prenosi Dnevnik.hr.

Inspekcija Ministarstva zdravstva provjerava što se radilo s viškom cjepiva u bolnicama i ordinacijama, a posvetit će se i slučaju ravnatelja dubrovačke bolnice Marija Bekića koji je cijepio članove svoje obitelji.

“I jasno da smo im ponudili i da su dobili, kao i svi ostali. U ponedjeljak imamo novo cijepljenje djelatnika i imat ćemo viška cjepiva i sad se za nas postavlja pitanje treba li proliti to cjepivo, eliminirati ga ili za nekoga koga se procijeni cijepiti”, rekao je Bekić u petak i poručio: “Ne može biti nepropisno kad propisi ne postoje”.

Podatke o cijepljenima, navodi Ministarstvo zdravstva, poslalo je 165 ustanova. Tijekom idućeg tjedna bit će jasnije ima li traga nepravilnostima. Odluku će donositi povjerenstvo, a uključit će se i liječnička komora. Iz udruge bolničkih liječnika kažu – ovo se ne bi događalo da se jasno zna što se radi s viškom. ”U tom slučaju bi ste mogli točno uprijeti prstom i reći da – ova osoba je napravila ispravnu stvar, ova osoba je napravila mimo pravilnika. U slučaju kada nemate zapravo definirano od strane države kamo ćete s tim viškom jasno da se stvara situacija gdje može biti nekakve zlouporabe pod navodnicima”, istaknula je Ivana Šmit iz HUBOL-a.

 

Komentiraj