U drugi krug izbora za ličko-senjskog župana idu Darko Milinović i Ernest Petry

Za ličko-senjskog župana u drugom izbornom krugu  borit će se  Darko Milinović (LiPO) s osvojenih  34,27 i Ernest Petry  s 32,88 glasova, a njihove su stranke vodeće i u Županijskoj skupštini u koju još  ulaze HSP, SDSS, SDP i DP.

Naime u pola sata poslije ponoći  za Županijsku je skupštinu prebrojano 93 posto glasova, a po njima vodi lista predvođena HDZ-om, sa 37 posto glasova, slijedi stranka LiPO s 30 posto glasova, te HSP s 13 posto, a od šest do sedam posto imaju SDSS, SDP i DP.

Za gradonačelnika Gospića obrađeno je 68,90 posto glasova, a po njima sadašnji gradonačelnik Karlo Starčević (HSP) vodi sa 45,93 i moguć je drugi krug izbora u koji sa 25,57 posto ulazi Mario Stilinović (HDZ).

U Otočcu su obrađeni svi glasovi, a pobijedio je Stjepan Kostelac (LiPO) sa 36,87 posto, a s njim u drugi krug ulazi Goran Bukovac sa 29,62 posto ispred grupe birača. U Gradskom vijeću je sličan odnos, u ulazi još samo HDZ sa 23,7 posto osvojenih glasova.

U Senju je sa 59 posto osvojenih glasova gradonačelnikom postao Jurica Tomljanović (HDZ, HBS, HSS), u Karlobagu s 50,52 Ivica Bačić (LiPO),

U Novalji će se u drugom krugu za gradonačelničko mjesto boriti dva prezimenjaka; Ivan Dabo (HDZ) sa 45,25 osvojenih glasova i Ante Dabo (LiPO), aktualni gradonačelnik sa 40,96 posto glasova. U Gradskom vijeću je  sličan odnos snaga, a u vijeće ulazi još samo grupa birača s nositeljem Josipom Škuncom.

Komentiraj