U Danskoj se otvara DJ akademija za žene, pripadnike LGBTQ+ zajednice i siromašne

U Danskoj je osnovana DJ akademija čiji su polaznici žene, pripadnici LGBTQ+ zajednice i siromašna mladež i prva je takve vrste u svijetu.

Akademija koju vodi neprofitna organizacija Future Female Sounds, bit će besplatna i 20 posto mjesta bit će rezervirano za siromašnu i marginaliziranu mladež iz četvrti Nørrebro u Kopenhagenu, gdje je akademija smještena.

Prema web stranici Future Female Sounds, akademija koja će se otvoriti u listopadu uključivat će obuku DJ-a, mentorstvo “vodećih stručnjaka glazbene industrije”, partnerstva s festivalima i mjestima, te nastupe usmjerene na isticanje novih talenata itd.

Ravnateljica akademije, Tia Korpe, u izjavi je povodom pokretanja spomenute akademije rekla: “Naš pristup je oduvijek bio kombinacija stručnog usavršavanja u sigurnijem okruženju, nakon čega su uslijedile brojne rezervacije i izlazak na tržište. Vrlo smo uzbuđeni što imamo priliku razviti talente putem DJ akademije, gdje ćemo ih također moći povezati izravno s glazbenom industrijom, kako bismo dugoročno podržali njihovu karijeru.”

Program podržava Zaklada Tuborg odnosno Tuborgfondet, koji podržavaju organizaciju od njezinog otvaranja 2017. godine, te im je do sada darovala nešto više od 200.000 eura kako bi im pomogli u pokretanju akademije.

“Donacija Tuborgfondeta omogućuje proširenje našeg rada s posebnim fokusom na omogućavanju i isticanju još više žena i talenata za rodnu manjinu”, rekla je tim povodom Tia Korpe.

Uoči otvaranja akademije, u Future Female Sounds kažu da su već obučili gotovo 500 novih ženskih DJ-a kao i nemali broj pripadnika LGBTQ+ zajednice, u nekoliko zemalja na različitim kontinentima od pokretanja organizacije.

 

Komentiraj