ĐAKOVO: “Ubojica kod sebe imao putovnicu i više od 10.000 kuna”

Ispred Policijske postaje Đakovo danas je načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece dao izjavu za javnost o postupanju u jučerašnjem tragičnom događaju.

“Nama već poznati počinitelj je iz vatrenog oružja koje je ilegalno posjedovao usmrtio djelatnicu CZSS nalazi se u Policijskoj postaji Đakovo. Tijekom utorka poslijepodneva smo pretraživali Đakovo i šire područje, na terenu je bila interventna i specijalna policija, a dignuli smo i dron u zrak. On je u večernjim satima uhićen prema posljednjoj dojavi građana koji ga je prepoznao, kod njega je pronađeno oružje, putovnica i veća količina novaca, više od deset tisuća kuna pa zaključujemo da je bio spreman pobjeći”, rekao je.

Dodao je kako je u tijeku kriminalističko istraživanje u kojem se utvrđuje kako je osumnjičenik došao do ilegalnog oružja s kojim je počinio uobojstvo. “Inače, radi se o osobi koja je otprije poznata policiji zbog više kaznenih djela prema kojima je policija postupala, a koje se odnose na nasilno ponašanje, izazivanje požara i ilegalno nošenje oružja”, istaknuo je Bece.

Rekao je i kako provode izvanredni nadzor u Policijskoj postaji Đakovo zbog ranijih dojava o počinitelju ubojstva. “U đakovačku policiju je iz Ravnateljstva MUP-a upućena Unutarnja kontrola koja će utvrditi sva postupanja vezana uz počinitelja jučerašnjeg ubojstva”, dodao je.

Podsjetimo, u jučerašnjoj pucnjavi u Centru za socijalnu skrb Đakovo došlo je do pucnjave, u kojem je ubijena socijalna radnica, a teško ranjen pravnik. Ozlijeđenom muškarcu liječnici u osječkoj bolnici još se uvijek bore za život. Počinitelj je nakon napada pobjegao biciklom, a policija ga je uhitila nakon višesatne potrage, nakon dojave građana.

Komentiraj