EPA/ANDREJ CUKIC

U Crnu Goru 2018. ušlo 2850 migranata

Od početka 2018. u Crnu Goru je nezakonito ušlo 2.850 migranata, a broj ilegalnih ulazaka je prepolovljen otkako se prije tjedan dana vojska pridružila policiji u osiguravanju državne granice s Albanijom, priopćio je u subotu načelnik Odsjeka za nazdor crnogorske granice, Vojislav Dragović.

“Od početka godine pojačali smo mjere, ali smo procijenili da je veoma važno da nam se u to pojačanje uključi vojska”, rekao je Dragović za Javni servis Televiziju Crne Gore.

Mješovite patrole Uprave policije i Vojske Crne Gore na dnevnoj razini bilježile su između 20 i 30, a sada tek petnaestak migranata.

“Do sada sve naše procjene govore da oni svi koriste Crnu Goru kao tranzitno područje, jer vrlo brzo nakon podnošenja zahtjeva za azil napuštaju teritorij Crne Gore, također nezakonito,” rekao je Dragović.

Potpukovnik Vojske Crne Gore, Esad Murić, kazao je da je pješadijski vod, angažiran na tom zadatku, kazao da se više od dvije tisuće migranata vratilo nazad u Albaniju kada su primijetili graničnu patrolu.

Komentiraj