FaH/ Denis CERIĆ

U četvrtak u Zagrebu velika pokazna vježba

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u četvrtak će biti nositelj zajedničke pokazne vježbe o ponašanju u slučaju ispuštanja toksičnih industrijskih metala pa upozoravaju da nema razloga za zabrinutost zbog većeg broja interventnih vozila, ali i efekata eksplozija i zadimljenosti.

Vježba će se održati u četvrtak od 11 do 13 sati u kompleksu tvrtke Pliva Hrvatska u Prilazu baruna Filipovića.

Policija stoga obavještava građane koji žive ili se zateknu u blizini mjesta izvođenja vježbe da mogu očekivati prisutnost većeg broja interventnih vozila pod svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, a tijekom provedbe vježbe koristiti će se zvučni i vizualni efekti kao što je efekt eksplozije, djelomična zadimljenost prostora vježbe i slično.

Građani nemaju razloga za zabrinutost jer će se vježba održati u kontroliranim uvjetima i prostoru te ne postoji opasnost za slučajne prolaznike ili osobe koje žive u blizini, ističu u MUP-u.

Cilj vježbe u kojoj će uz policiju sudjelovati vojska i vatrogasci je pokazati “zajedničku sposobnost u slučaju sigurnosnog događaja koji za posljedicu može imati otpuštanje toksičnih industrijskih materijala”, kažu u policiji.

Komentiraj