U četvrtak u Zagrebu prvo probno kontrolirano masovno okupljanje

U četvrtak će u Zagrebu u zagrebačkom poslovnom neboderu u Strojarskoj 20 biti održano prvo probno masovno okupljanje, kontrolirani događaj na kojem će 80 ljudi cijepljenih unatrag 14 dana simulirati poslovni kongres.

Nakon tjedan dana testirat će se PCR testom. Dva dana poslije, u subotu, po sličnom će se principu simulirati vjenčanje.

Na tom prvom masovnom okupljanju bit će 120 ljudi, i to samo cijepljenih već i onih koji su preboljeli COVID-19 unazad šest mjeseci te oni s negativnim PCR nalazima ne starijima od 48 sati.

“Bit će to pilot-projekti koji bi trebali biti uvod u vraćanje normalnom životu. Pretpostavljamo da će do popuštanja mjera u kafićima i restoranima doći u lipnju”, rekla je Jelena Tabak iz Nacionalne udruge ugostitelja za Večernji list.

Simulacije su po uzoru na slične onima u Barceloni i Liverpoolu. “Neki su radili i PCR testove nakon takvih događaja pa su dobili dobre rezultate, nije bilo novooboljelih. Nadamo se da će to dobro proći i da ćemo u lipanj ući u opuštenijoj atmosferi”, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

 

Komentiraj