U centru Zagreba otpali dijelovi s više zgrada i pali na ulicu

U zagrebačkoj Preobraženskoj ulici oko 13 sati srušilo se nekoliko cigli s fasade. Jedna od prolaznica bila je vrlo blizu, ali srećom nije ozlijeđena, navodi HRT.

Urušavanje s fasade uznemirilo je prolaznike. Očevici su kazali da na tom području svako toliko nešto padne s fasada.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba su potvrdili da su izašli na intervenciju te da su skinuli tri kvadratna metra. Dodali su i da na Ilici saniraju jedan metar kvadratni. Od zadnjeg potresa su sanirali preko 2500 kvadratnih metara fasade.

O svemu se putem Facebooka oglasila i kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt.

“Da je po gradu opasno hodati pokazuje događaj od prije nekoliko minuta kada su sa zgrade na Cvjetnom trgu u najstrožem centru grada padale cigle i žbuka. Šokirani građani bili su ugroženi jer padaju komadi fasade u centru grada kod Cvjetnog trga! Zašto obnova još nije počela? Što se čeka? Zašto gradska uprava šuti? Treba li netko biti ozlijeđen da se nešto poduzme? Gradonačelnik Bandić trebao je osigurati siguran prolazak građanima. Kada postanem #gradonačelnica prvo ću se pobrinuti za #sigurnost svih građana, a pogotovo onih ugroženih od oštećenja nastalih potresima. Molim Vas pazimo jedni na druge. #VolimZagreb”, napisala je Škare-Ožbolt.

Komentiraj