U centru Zagreba nema smeća, ali kante su još uvijek tu

Zagreb je jučer ušao u novu fazu prikupljanja, odvoza i naplate otpada. Cilj je potaknuti građane na recikliranje jer će oni koji budu bacali manje miješanog otpada morati kupovati manji broj vrećica, pa će tako i više uštedjeti.

Centar Zagreba danas izgleda dobro, mogu reći da situacija ide na bolje. No jedan od ciljeva ovog projekta je ukloniti kante iz središta grada no one su i danas posvuda – na ulici, na pločnicima, na biciklističkim stazama.

Gradonačelnik je sam rekao da je ovo proces koji će trajati i da se ništa ne može dogoditi preko noći, a sugrađani su i dalje podijeljenih mišljenja o ovom novom modelu i vrećicama, javlja Dnevnik HRT-a.

“Bacila sam sve smeće prije sinoćnjeg stupanja na snagu, smatram da će biti u redu, ali mislim da treba odvajati otpada i češće odvoziti taj odvojeni otpad – papir, staklo i plastiku”, rekla je jedna stanovnica centra Zagreba.

“Jučer ujutro su sve kante bile pune, nije bilo plavih vrećica, danas je sve po haustorima pa ćemo vidjeti kako će biti dalje. Sad je ok”, dodala je druga.

“Itekako podržavam i mislim da je pravedan, no moramo računati na mentalitet naših ljudi koji očigledno nije spreman da se tome prilagodi”, istaknula je još jedna Zagrepčanka.

Komentiraj