U ČAK 24 KATEGORIJE “Igra prijestolja” dobila najviše nominacija za Emmy

Televizijska serija “Igra prijestolja” dominirala je u četvrtak početkom 67. sezone dodjele američkih televizijskih nagrada Emmy, izborivši nominacije u čak 24 kategorije, uključujući onu za najbolju dramsku seriju.

Serije “Momci s Madisona” i Kuća od karata” također su dobile više nominacija, uključujući one za najbolju dramsku seriju i najbolje glavne glumice (Elisabeth Moss i Robin Wright) i najbolje glavne glumce (Jon Hamm i Kevin Spacey) u dramskoj seriji.

“American Horror Story: Freak Show” i “Olive Kitteridge”, produkcije u kategoriji mini-serija, koja je ove godine preimenovana u kategoriju serije ograničenog broja epizoda, dobile su 19 odnosno 13 nominacija.

 

  • Među televizijskim je kućama daleko najviše nominacija osigurao HBO, čak 126, ostavivši daleko iza sebe drugoplasirani ABC sa 42 nominacije, te CBS sa 41 nominacijom, FX Networks s 38 i Fox s 35 nominacija.

 

Ove su se godine u taj krug uspjele probiti i producentske kuće koje plasiraju svoje medijske sadržaje putem Interneta, pa je Netflix dobio 34 nominacije (u odnosu na prošlogodišnju 31) a Amazon Instant Video 12 (prošle godine nisu dobili nijednu nominaciju).

U kategoriji komedije Amazonov “Transparent” dobio je 11 nominacija dok je veliki prošlogodišnji dobitnik “Teorija velikog praska” ostao praznih ruku i u kategoriji najbolje komedije i u kategorijama najbolje glumice/glumca u komediji.

Netflixovi “Nesalomljiva Kimmy Schmidt” i “Parkovi i rekreacija” osigurali su nominacije u kategoriji najbolje komedije.

Svečana dodjela nagrada zakazana je za 20. rujna u Los Angelesu. O dobitnicima će – počevši od 17. kolovoza – glasati 19 tisuća članova Akademije televizijskih umjetnosti i znanosti, i to prvi puta u povijesti dodjele nagrade putem Interneta.

Komentiraj