Dvanaest osoba je privedeno tijekom 14 pretresa na području Bruxellesa u sklopu istrage o atentatima 22. ožujka 2016. u belgijskoj prijestolnici, naveo je u utorak belgijski savezni sud.

Policija je izvela pretrese u šest briselskih općina: Evereu, Saint-Gillesu, Laekenu, Scharebeeku, Harenu, te središtu Bruxellesa, precizira tužiteljstvo u priopćenju.

Dvanaest osoba je lišeno slobode i bit će ispitano. Istražni sudac će sljedećih sati odlučiti hoće li ih zadržati u zatvoru, prema kratkom priopćenju.

Prema dnevnom listu La Derniere Heure, ti pretresi su bili usmjereni na lokaliziranje mjesta gdje je džihadistička ćelija, koja je izvala atentate u zračnoj luci i metrou Bruxellesa, skrivala oružje. Savezni sud, koji je u Belgiji zadužen za istraživanje terorizma, nije potvrdio tu informaciju.

Za samoubilačke napade u Bruxellesu, koji se pripisuju istoj ćeliji koja je izvela atentate 13. studenoga 2015. u Parizu i ubila 130 ljudi, odgovornost je preuzela organizacija Islamska država. U Bruxellesu su pet mjeseci kasnije ubijene 32 osobe i više od 320 je ranjeno.

Komentiraj