U Brodsko-posavskoj županiji četiri novooboljela, sutra se vraća 15 radnika iz Švedske

Nacionalni stožer civilne zaštite jučer je objaviuo da je u Hrvatskoj ukupno 2228 osoba oboljelo od koronavirusa. Preminulo je 95 osoba, a izliječeno 1946.

Nacionalni stožer dans neće održati konferenciju za novinare već će se oglasiti priopćenjem, a očekuju se nalazi 150 testiranih osoba s Brača. Županijski stožeri objavljuju svoje podatke.

Brodsko-posavska: Četiri nova slučaja

Brodsko-posavska županija bilježi 4 novooboljela. Kod tri osobe riječ je o kontaktu prethodno pozitivne osobe, priopćili su na izvanrednoj konferenciji za novinare. Od njih četvero, troje ima blažu kliničku sliku. Mlađi pozitivan još je u obradi i najvjerojatnije će i on biti hospitaliziran. U bolnici se nalazi 18 zaraženih.

“Imali smo i desetak negativnih nalaza. Čekamo rezultate još nekoliko nalaza. Četvrti zaraženi je povratnik iz strane zemlje, bio je tamo s kolegama. Obavijestili smo Zavod za javno zdravstvo. Cijela priča nije gotova, treba se čuvati. Očekujemo još obiteljskih kontakata”, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Brodsko-posavska župnija priprema se i za povratak 15 radnika iz Švedske koji kreću iz Švedske sutra ujutro. “Doći će do Maclja, tamo će im uzeti uzorke odmah pri ulasku u Hrvatsku, a policija će osigurati pratnju do karantenskog objekta. Bit će smješteni u 15 soba u karanteni i biti pod nadzorom epidemiologa idućih 14 dana”, dodali su.

Međimurska: Nema novih slučajeva

U Međimurskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva novooboljelih od koronavirusa čime je Međimurje punih 35. dana bez novozaraženih.

Grad Zagreb: Nema novooboljelih

Grad Zagreb nema novooboljelih. Na testiranje je upućeno 27 ljudi, objavljeno je na konferenciji za novinare.

Požeško-slavonska: Nema novih slučajeva

U Požeško-slavonskoj županiji nema novih slučajeva zaraze. Trenutno je aktivno 5 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19) te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutno nalazi 5 osoba, 42 uzorka su poslana na analizu, te je ukupno testirano 998 osoba.

Vukovarsko-srijemska: Nema novoboljelih

Vukovarsko-srijemska županija i dalje je “corona free” županija. U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija je stabilna, bez novooboljelih osoba od COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih i izliječenih osoba i dalje 40.

U protekla 24 sata testirano je 56 osoba, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1803.

Splitsko-dalmatinska: Nema novih slučajeva

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 214 obrađenih testova danas nema novooboljelih osoba. Od 214 obrađenih uzoraka 11 ih sa otoka Brača. Ukupno do sada na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno je 426 osoba.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 558 slučajeva zaraze koronavirusom.

Sisačko-moslavačka: Nema novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na županijskom području još su četiri pacijenta oboljela od ove bolesti. Oni su klinički dobrog stanja, čekaju se samo rezultati laboratorijske obrade uzetih obrisaka na SARS-CoV-2 virus.

Zagrebačka: Nema novih slučajeva

Zagrebačka županija nema novooboljelih i to je deseta županija koja do sada nema novozaraženih. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do utorka u 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

Ova je županija tri tjedna bez novih slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 116 osoba, a četiri su preminule.

Zadarska: Nema novih slučajeva

Nema novooboljelih. Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije broj ozdravljenih na današnji dan na području Zadarske županije je 85. Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 31 uzorak, a od početka epidemije 2452 uzorka. U samoizolaciji je 16 stanovnika , a nadzor je istekao za 3853 osobe.

Primorsko-goranska: Nema novooboljelih

Primorsko-goranska županija nema novozaraženih. Ozdravio je još jedan pacijent. Trenutan ukupan broj pozitivnih osoba je 11 dok ih je do sad ozdravili 60. Novozaraženih slučajeva nema već 27 dana uzastopno.

Šibensko-kninska: Nema nvozaraženih

Šibensko-kninska županija nema novozaraženih, tako da je broj oboljelih u županiji i dalje 91, a oporavilo se 79 pacijenata. Od ukupnog broja oboljelih još se devet osoba oporavlja i to tri s područja Općine Biskupija i po dvije osobe s područja Grada Drniša, Grada Šibenika i Općine Murter-Kornati.

Ličko-senjska: Nema novih slučajeva

Ličko-senjska županija je bez novozaraženih. Županija 31. dan za redom nema novooboljelih. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 25 osoba, od čega je pristiglo 17 negativnih rezultata testiranja te se čekaju rezultati za 8 uzetih uzorka.

Karlovačka: Nema novih slučajeva

U Karlovačkoj županiji jučer je testirano 66 osoba. Do sada je pristiglo 65 nalaza koji su negativni.

Ukupno su testirane 2322 osobe. Pod mjerama samoizolacije i dalje se nalaze 3 osobe. U OB Karlovac hospitalizirane su 194 osobe, 120 ih je pregledano kroz hitni ambulantni pregled, a kroz polikliniku 1600 osoba.

U bolnici Duga Resa hospitalizirano je 107 pacijenata, u OB Ogulin je hospitalizirano 47 pacijenata, a pregledano je 140 osoba.

Osječko-baranjska: Nema novih slučajeva

Osječko-baranjska županija nema novooboljelih. Ni jedan od 180 uzoraka koji su u zadnja 24 sata testirani nije bio pozitivan, pa je već jedanaesti dan Osječko-baranjska županija bez pozitivnih nalaza, odnosno ne povećava se broj oboljelih sa 131 osobe.

Virovitičko-podravska: Nema novooboljelih

Virovitičko-podravska u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Testirana ja 31 osoba na koronavirus i svi su uzorci bili negativni. U ovoj županiji 17 dana nema novih slučajeva zaraze.

Istarska: Nema novih slučajeva

U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata ispitana su 104 uzorka brisa i svi su negativni na koronavirus.

Bjelovarsko-bilogorska: Nema zaraženih

jelovarsko-bilogorska županija i dalje je korona free, što znači da nema zaraženih osoba. Jučer je testirano 26 ljudi i svi su negativni. Prošlo je već 34 dana kako u županiji nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

Komentiraj