U Bosni i Hercegovini 165 novooboljelih od koronavirusa, preminulo je još deset osoba

 

U posljedjna 24 sata u Bosni i Hercegovini zabilježeno je 165 novooboljelih od koronavirusa, a preminulo je još deset osoba, prenosi Klix.ba. U Federaciji BiH je potvrđeno 125 novozaraženih koronavirusom, dok je u Republici Srpskoj bilo njih 40.

Novi slučajevi u Federaciji BiH registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo u kojem je bilo 52 pozitivnih. Četiri su osobe preminule.

U Republici Srpskoj, 11 novooboljelih osoba je iz Doboja, osam iz Banje Luke, pet iz Modriče, po tri osobe su iz Bratunca i Kneževa, po dvije iz Dervente, Bosanske Dubice i Zvornika i po jedna osoba je iz Prnjavora, Laktaša, Bosanskog Šamca i Bosanskog Broda. Preminulo je šest osoba.

U Federaciji BiH dosad se oporavilo 3.601 osoba, dok je trenutno aktivno 3.447 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2. Koronavirus je potvrđen kod 7.216 osoba. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.060 slučajeva koronavirusa, a preminule su ukupno 182 osobe kod kojih je potvrđen test na COVID-19. Oporavilo je 2711 osoba.

Komentiraj