U Bosni 119 novooboljelih, preminule dvije osobe

U posljednja 24 sata zabilježeno je 119 novih slučajeva koronavirusa u Bosni i Hercegovini, javlja Klix.ba.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 539 uzoraka, od kojih je 57 pozitivnih na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom (29), Zeničko-dobojskom (3), Srednjobosanskom (4), Hercegovačko-neretvanskom (5) i Kantonu Sarajevo (16).

“U Federaciji BiH do sada je testirano 50.815 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.732 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1.012 pacijenata, dok je trenutno aktivan 671 slučaj. Do sada je zabilježeno 49 smrtnih slučajeva, dva smrtna slučaja zabilježena su u posljednja 24 sata, radi se o starijim muškim osobama iz Živinica i Tuzle”, navodi se u priopćenju.

U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata potvrđeno je 62 slučaja zaraze. Kako navodi Institut za javno zdravstvo, riječ je o lokalnim transmisijama, iako postoje i slučajevi uvoza virusa iz inozemstva. U pitanju je 17 osoba iz Banje Luke, po šest iz Prijedora i Zvornika, pet iz Srpca, četiri iz Teslića, po tri iz Bosanske Dubice, Kotor Varoši i Mrkonjić Grada, po dva u Modriči, Doboju i Laktašima, te po jedno iz Ljubinja, Foče, Milića, Vlasenice, Јezera, Ugljevika, Trebinja, Prnjavora i Kneževa.

Komentiraj