Jedan muškarac iz Bosne i Hercegovine uhićen je u četvrtak pod sumnjom da je povezan s terorističkim aktivnostima, potvrđeno je tijekom dana iz Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) čiji su pripadnici i proveli uhićenje po nalogu Tužiteljstva BiH.

Kako je navedeno u priopćenju muškarac čiji identitet nije objavljen priveden je u sklopu akcije “Damask” koja se provodi već gotovo dvije godine a ima za cilj identificiranje i procesuiranje osoba povezanih s terorističkom skupinom Islamska država (ISIS).

Uhićenog se za sada tereti da je počinio kaznena djela organiziranje terorističke skupine i protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.
Policija je pretražila i objekt kojega je uhićeni koristio i pri tom je pronađena vojna oprema, računala, mobilni telefoni i SIM kartice koji su oduzeti kao potencijalni dokaz u kaznenom postupku.

Uhićeni je nakon ispitivanja u policiji predan Tužiteljstvu BiH koje provodi istragu.

Komentiraj

PREKOEPA/VICTOR LERENA
Podijeli objavu
Prethodni članakUragan Florence nadomak istočne obale SAD-a
Sljedeći članakSlovenski parlament potvrdio novu vladu
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.