U BiH u subotu 428 novozaraženih, jedna osoba umrla

U Bosni i Hercegovinu u subotu je potvrđeno 428 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u protekla 24 sata prijavljen je i jedan smrtni slučaj koji se može povezati sa zarazom. U BiH je dosad umrlo 927 osoba oboljelih od Covida 19.

Od petka je provedeno nešto više od dvije tisuće testiranja pri čemu je zaraza potvrđena kod 299 osoba iz Federacije BiH te kod 129 iz Republike Srpske.

Pojedinačno su najveća žarišta zaraze veći gradovi pa je tako na području Sarajeva od petka registrirano 58 novih slučajeva, a u Banjoj Luci 39.

Broj novozaraženih registriran u subotu za četrdesetak je veći nego dan ranije no manji je nego rekordnog 8. listopada kada su zabilježena 453 slučaja, što je najviše u jednom danu u BiH od izbijanja epidemije.

Kao i u drugim europskim državama i u BiH je krajem tjedna zabilježen nagi porast dnevnog broja novozaraženih, no zdravstvene vlasti i daje tvrde da je stanje pod nadzorom jer je incidencija, odnosno broj novozaraženih na 100.000 stanovnika u jednom tjednu i dalje ispod 50.

Trenutačno se aktivnima smatra nešto više od šest tisuća slučajeva zaraze.

Od izbijanja epidemije u ožujku u BiH je do sada provedeno oko 279.000 testiranja, a zaraza je potvrđena u nešto više od 30.000 slučajeva.

 

Komentiraj