Kadar iz filma

U Beogradu pokopan glumac Nebojša Glogovac

Srbijanski glumac Nebojša Glogovac pokopan je u ponedjeljak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a uz članove obitelji i kolege, ispratilo ga je nekoliko tisuća prijatelja i štovatelja njegova glumačkog opusa.

Nebojša Glogovac preminuo je u petak u Beogradu, u 49. godini poslije kratke i teške bolesti.

Na komemoraciji u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP), matičnoj kazališnoj kući Nebojše Glogovca, prijatelji i kolege oprostili su se nazivajući ga “kraljem glume” i “nedostižnim herojem istine”, ocijenivši kako je njegovim odlaskom “napukla” kazališna mapa regije.

“Napukla je kazališna mapa regije. Potresla se filmska industrija. Pulska arena se nakrivila. Cijela regija je postala kuća žalosti”, poručio je na komemoraciji Nebojši Glogovcu redatelj Slobodan Unkovski.

Srdan Golubović, u čijem je filmu “Klopka” igrao i Glogovac, umrlog je glumca nazvao “nedostižnim herojem istine”, ocijenivši da je bio “jedan od najboljih glumaca koji su stali na bilo koju scenu bivše Jugoslavije” i “jedan od najboljih glumaca s ovih prostora koji su hodali ispred filmske kamere”.

Od Glogovca su se došle oprostiti i njegove najstarije kolege, glumica Branka Veselinović (99) i Vlasta Velisavljević (91), a  komemoracija je počela snimljenim video-izvatkom iz “Hamleta”, posljednje predstave i posljednje uloge koju je Glogovac odigrao 13. prosinca 2017.

Komemoracija u JDP završena je posljednjom scenom iz “Hamleta” u kojoj Glogovac izgovara riječi: “Umrijeti, spavati, možda sanjati”.

Glumačka postava JDP-a je izišla na scenu s velikom crno-bijelom fotografijom Nebojše Glogovca na zastoru u pozadini i uz pjesmu “Pamtim samo sretne dane” Gabi Novak, a posljednju počast cijela dvorana odala mu je stojeći, dugim aplauzom.

Komentiraj