U Beogradu komemoracija žrtvama “Oluje”, dužnosnici poslali oštre poruke

U Crkvi sv. Marka u Beogradu u ponedjeljak je obilježena godišnjica akcije ‘Oluja’. Nekoliko je srbijanskih dužnosnika oštrim porukama uzvratilo na izjave državnog vrha Hrvatske u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, javljaju tamošnji mediji.

VULIN: “Srbija ne želi ni pedalj Hrvatske, a sve manje je žele i Hrvati koji je masovno napuštaju”

Potpredsjednica vlade Srbije i ministrica prometa, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je kako “nije sigurna da itko može napredovati i graditi svoju sreću na suzama i stradanju drugog naroda”.

Dodala je kako je 5. kolovoz za Srbiju tužan dan, kojeg se srpski narod s pravom sjeća i obilježava ga. Mihajlović je naglasila kako “nije od onih koji su se sada sjetili da im je žao što nisu uzeli puške i krenuli na Srbe”, aludirajući na izjavu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da se htjela uključiti u domovinski rat, ali nije zbog obveza u Ministarstvu.

“Hoćemo sačuvati sjećanje na stradanje srpskog naroda u ‘Oluji’. Ali, kao što nikada nećemo zaboraviti ‘Oluju’, želimo ići naprijed i graditi dobre susjedske odnose sa svima, jer je to u interesu našeg naroda i bolje budućnosti”, poručila je Mihajlović.

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regiji Skupštine Srbije Miodrag Linta drži da je, zbog zločina činjenih na svim stranama, “preduvjet za trajni mir da se uspostave isti standardi za suđenje za ratne zločine”, te da se “jednako poštuju sve žrtve i hrvatske, srpske, bošnjačke i albanske”.

“Porazna je činjenica da se Hrvatska 24 godine od Oluje nije suočila sa svojom zločinačkom prošlošću i porazno je što Europska unija šuti na takvo ponašanje Hrvatske”, smatra Linta.

Komentiraj