HINA/ Dairo GRZRLJ/ es

U Banskim dvorima sastanak Plenkovića i Alvareza III.

Nešto poslije 20 sati u srijedu je u Banskim dvorima počeo sastanak premijera Andreja Plenkovića i glavnog direktora za restrukturiranje koncerna “Agrokor” Antonija Alvareza III.

Alverez nije davao izjave novinarima prilikom ulaska u zgradu Vlade, a u Banske dvore došli i predstavnici PR agencija “Milenium” i “Manjgura”, Nikola Jelić i Krešimir Macan.

Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare.

Premijer Plenković u Saboru je poslijepodne, nakon što je predstavio prijedlog zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za državu, novinarima rekao da je do sastanka došlo na Alvarezov prijedlog te da će se s njim “vrlo rado susresti”.

“Čovjek je dobio zadaću restrukturiranja i ako mi ovdje donosimo zakon o istom procesu ne bi bilo loše da se malo konzultiramo, da vidimo radimo li u približno sličnom smjeru”, rekao je tada Plenković novinarima u Saboru.

Alvarez se javnosti predstavio jučer, a danas se obratio zaposlenicima koncerna, poručivši uz ostalo kako njegov tim čini sve što može kako bi očuvao radna mjesta, što je označio svojom najvažnijom zadaćom.

U isto vrijeme u Erste banci u Zagrebu održava se sastanak dobavljača i bankara o tzv. standstill sporazumu o moratoriju na bankarska potraživanja.

Komentiraj