U akciji Batana šestero uhićenih zbog droge i oružja

Nešto manje od šest kilograma marihuane, pet i pol tisuća extasya, 20 grama kokaina, manja količina amfetamina, 260 tisuća kuna i 20 pištolja s 410 komada pripadajućih streljiva zaplijenjeno je u velikoj operativnoj akciji “Batana” koja je nakon osam mjeseci istraživanja rezultirala uhićenjem šest osoba sa šireg pulskog područja, doznaje se u petak u policiji.

Voditelj Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić kazao je da akcija imala za cilj suzbijanje trgovine drogom na istarskom području te da je u samoj završnoj realizaciji, osim droge, dovela i do zapljene oružja kojom prilikom su utvrđena i kaznena djela iz te oblasti. Potvrdio je da su osumnjičene i uhićene osobe od prije poznate policiji, a neke od njih već su i kažnjavane.

Načelnik sektora krim policije PU istarske Mladen Matika novinare je izvijestio kako je u akciji prijavljeno šest osoba i to za neovlaštenu proizvodnju i promet droga 35-godišnji S. B., 25-godišnji S. R. i  41-godišnji E. V. dok su 34-godišnji N. V., 29-godišnji S. D. i 47-godišnji J. K. osim za drogu prijavljeni i zbog ilegalnog oružja.

“U realizaciju ove akcije išlo se jučerašnjeg dana kada je na riječkom području uhićena jedna osoba, drugoprijavljeni, s većom količinom oružja. Nakon toga jučer poslijepodne na području Pule uhićeno je još pet osoba, a prilikom uhićenja provedene su pretrage osoba, stanova i prostora”, istaknuo je načelnik Matika dodavši kako će svi osumnjičeni tijekom dana biti privedeni u pritvorsku jedinicu.

Voditelj kriminalističkog istraživanja Goran Rebić poručio je kako je ovaj slučaj dobar primjer proaktivnog djelovanja policije jer su “prvo detektirali moguće počinitelje a kasnije spriječili iste da na ilegalno tržite stave veću količinu droge, ali i oružja koje je bilo namijenjeno drugim kriminalnim skupinama na području više zemalja Europske unije”.

“Preventivno djelovanje pokazalo se kao izrazito uspješno i ključno”, zaključio je Rebić dodavši kako je tijekom istraživanja utvrđeno već nekoliko prodaja od kojih i potječe taj privremeno oduzeti novac.

Komentiraj