Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas se obratila medijima povodom novoostvarene gospodarske suradnje s Kazahstanom, no izbjegla je komentirati vrhunac krize vlasti.

Povod obraćanju javnosti je potpisivanje Ugovora i Sporazuma o suradnji između hrvatskih i kazahstanskih tvrtki u nazočnosti Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i veleposlanika Republike Kazahstana u Republici Hrvatskoj Aslana Mussina na Pantovčaku.

Novinarima nije bilo dopušteno postavljati pitanja.

Izglasavanje nepovjerenja Tomislavu Karamarku zbog afere Konzultantica, napeti odnosi u Vladi zbog kojih će premijer prema nekim navodima danas javno zaprijetiti Karamarku i Oreškoviću te ustavna kriza samo su neke od tema o kojima se Kolinda ovih dana uopće nije izjasnila.

U nastavku pratite tijek obraćanja:

09.20 sati – Nakon obraćanja se pristupilo potpisivanju ugovora

09.20 sati – 600 do 700 milijuna eura planiramo investirati  u poslovne projekte, kazao je veleposlanik i dodao da su Hrvatsku zamolili mi da se prvo potpišu ugovori i sporazumi vrijedni 260 milijuna eura, nadam se da je to početak naše velike suradnje, kazao je Mussin.

 

09.12 sati – Danas je bitan dana za hrvatske tvrtke koje potpisuju dva ugovora vrijedna 80 milijuna eura i 7 sporazuma 180 milijuna eura, rekla je Kolinda.

09.10 sati  – Kolinda je zahvalila kazahstasnkim tvrtkama koje su došle na gospodarski forum

09.07 sati – Kolinda se pozdravlja s predstavnicima kazahstanske delegacije

09.05 sati – Očekuje se početak obraćanja

Komentiraj