U 89. godini umrla Smiljka Bencet Jagarić, Regica iz “Gruntovčana”

Glumica Smiljka Bencet Jagarić preminula je u 89. godini. 

“Završila je na Rebru na hitnoj jer joj je pozlilo. Prebacili su je na odjel, osjećala se bolje. Danas smo je trebali ići posjetiti i onda su nam javili iz  bolnice da je umrla. Iznenada joj se pogoršalo”, rekao je Nino Matijašec, nećak Smiljke Bencet, prenosi 24sata.

Da nas je napustila omiljena Regica iz Gruntovčana potvrdili su i iz HDDU-a. Odlazak je iznenada, tim više što se glumica uistinu osjećala bolje, u utorak je trebala snimati ‘Zlatnu ligu’. Glumica je zadnjih mjeseci bila u domu za starije i nemoćne. To je bio njezin izbor i u tom domu je bila sretna. Teško se je kretala jer je dan nakon potresa, u ožujku 2020. kod kuće pala i slomila kuk. No vedar duh, optimizam nisu je napuštali.

Nakon kobnog pada kretala se uz pomoć hodalice.

“Ako više neću moći hodati, ići ću na štakama”, govorila je i radovala se skorašnjoj kavi.

Veselila se svakom pozivu, brizi koju su ljudi pokazivali za nju. Žalila je što ne može s njima na kavu, ali nije zato bila u depresiji. Govorila je tek da je sjetna, da se tako i prisjeća nekih ljepših dana. O njoj su brinuli nećak i gerontodomaćica, koja joj je pomagala joj po kući. Veselila se oporavku, željela se opet družiti s ljudima.

U karijeri je odigrala 131 ulogu u više od 3.000 predstava. U kazalištu je poznata po ulogama Ann Boleyn, Cesarčeve Tonke i Petronile Brezovačkog, a od televizijskih uloga najpoznatije su one u Gruntovčanima i Mejašima, koja su joj obilježile karijeru. Do uloge Regice došla je igrom slučaja. Trebala ju je igrati Nela Eržišnik, no ona se razboljela i njezini prijatelji Šermentovi sjetili su se Smiljke Bencet-Jagarić. Nazvali su je u 23 sata i na suprugov nagovor, prihvatila je ulogu.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner