U 78. godini preminula pjevačica grupe The Ronettes Ronnie Spector

Ronnie Spector je s The Ronettes stekla slavu pjesmama ‘Be My Baby’ i ‘Walking in the Rain’, a preminula je od posljedica raka. Rođena kao Veronica Bennett u New Yorku osnovala je The Ronettes sa svojom sestrom Estelle i rođakinjom Nedrom Talley 1957. godine.

Ronnie Spector bila je u braku s producentom Philom Spectorom od 1968. do 1974. i s njim dijelila tri posvojena sina. Započela je solo karijeru 1964. sa svojim singlom ‘So Young’, a potom je objavila još pet albuma. Producent Phil Spector sudjelovao je većini njihovih produkcija, uključujući ‘Baby, I Love You’ i ‘Breakin’ Up, prije nego što se grupa službeno razišla 1967.  Za menadžera Jonathana Greenfielda, s kojim je imala dva sina, udala se 1982. godine. Godine 2007. primljena je u Rock and Roll Hall of Fame kao članica The Ronettes.

U službenom priopćenju njezine obitelji stoji: “Ronnie je živjela svoj život sa sjajem u očima, hrabrim stavom, opakim smislom za humor i osmijehom na licu. Bila je ispunjena ljubavlju i zahvalnošću. Njezin radostan glas, razigrana priroda i čarobna prisutnost živjet će u svima koji su je poznavali ili slušali.”

 

Komentiraj