U 65. godini preminuo Richard Harold Kirk, istaknuti član grupe Cabaret Voltaire

Matična diskografska kuća grupe Cabaret Volatire, Mute Records, u srijedu  je objavila vijest da je preminuo istaknuti član grupe Cabaret Voltaire Richard H. Kirk u 65. godini života.

“S velikom tugom potvrđujemo da je naš veliki i dragi prijatelj, Richard H. Kirk preminuo. Richard je bio veliki kreativni genij koji je kroz život i glazbenu karijeru vodio jedinstven i poticajan put. Jako će nam nedostajati. Tražimo da se njegova obitelj u ovom tužnom trenutku ne uznemirava”,  navodi se u službenom priopćenju diskografske kuće Mute Records. Uzrok smrti još nije objavljen.

Richard Harold Kirk bio je engleski glazbenik koji se specijalizirao za elektroničku glazbu još od 1970 -ih. Bio je najpoznatiji kao član utjecajnog industrijskog glazbenog sastava Cabaret Voltaire, osnovanog 1973. godine, koji je svojom glazbom utjecao na grupe poput Depeche Mode i New Order kao i na slovensku grupu Borghesia. Naknadno je objavio i neke projekte pod svojim imenom i kao pridruženi član brojnih grupa. S grupom Cabaret Voltaire objavio je 16 studijskih albuma.

 

Komentiraj