U 4 OKA Plenković i Vrdoljak pregovaraju “u produžetku”

Nakon završetka koalicijskog sastanka u Banskim dvorima ostali su u bilateralnom formatu razgovarati čelnici HDZ-a i HNS-a Andrej Plenković i Ivan Vrdoljak. Ostali koalicijski partneri pri odlasku iz Vlade rekli su kako se nadaju dogovoru, izvještava N1.

Nakon završetka koalicijskog sastanka Branko Hrg izjavio je da će malo premijer zajedno s predstavnicima HNS-a razgovarati. “Ja mislim da će se naći rješenje i usuglašeno je da s ide gore s minimalnom plaćom”, rekao je.

Kaže da premijer nije dao nikakvu ponudu HNS-u. “Nije bila nikakva napeta atmosfera ni nikakvih disonantnih tonova”, rekao je i dodao kako s ežarko nada da će sutra na sjednici Vlade biti svi ministri.

Kažimir Varda iz MB 365 Stranke rada i solidarnosti rekao je: “Postigli smo potpuni konsenzus oko rebalansa proračuna. Nisu postigli konsenzus HDZ-a i HNS, a konzultacije će još trajati.

Ocjenjujem da se ide u smjeru dogovora”, rekao je i pojasnio da je na stolu premijerova ponuda 2+2+2 i koeficijenti do lipnja. Misli da će HNS-ovi ministri doći sutra na sjednicu Vlade.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je da je dobro da su razgovarali i tonovi bili smireni, te da se razgovor nastavlja u bilateralnom formatu. “Vjerujem da će HDZ i HNS doći do točke sporazuma”, rekao je.

Komentiraj