U 13 sati presuda Zavadlavu, tužitelj traži 50 godina zatvora

Sudsko vijeće kojim predsjeda sutkinja Višnja Strinić na Županijskom sudu u Splitu u utorak u 13 sati objavit će presudu Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo.

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva tereti Zavadlava da je 11. siječnja 2020. sa 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima. Osim za trostruko teško ubojstvo tereti ga se i za nedopušteno držanje oružja te općeopasnu radnju.

Nakon krvoprolića u Varoši Zavadlav se predao policiji u jednom kafiću nakon nekoliko sati.

avadlava će pravosudni policajci dovesti na sud iz zatvora u Gospiću. Na objavi presude ne mora se pojaviti, no izrazio je interes da presudu čuje uživo. U sudnicu će iz Zagreba doći i njegov branitelj Branko Šerić.

Suđenje je počelo 12. kolovoza prošle godine. Na ročištu prošlog tjedna negirao je krivnju. “Ja nisam kriv, tražim da me oslobodite optužbe i da me se nominira za dodjelu Nobelove nagrade za mir. Što se tiče ovog psihijatrijskog vještačenja koje je provedeno, ja se s tim ne slažem. Ukoliko moja krivnja leži u tome što sam ja živ, onda sam kriv sto posto, dajte mi 50 godina”, rekao je Zavadlav.

U završnom govoru zamjenik Županijskog državnog odvjetništva Žarko Štrbac rekao je da je obrana optuženog neosnovana, neprihvatljiva i smiješna, da je to odraz njegove ličnosti koju su utvrdili i vještaci te da na sebe želi okrenuti svu pažnju.

“Nikome se ne smije dozvoliti da zakon uzme u svoje ruke. To bi bio divlji zapad, takvo ponašanje treba biti sankcionirano. Smatram da bi zatvorska kazna u trajanju od 50 godina bila dovoljna da se ostvari generalna prevencija”, zaključio je Štrbac.

Komentiraj