N. Kranjčec

TZ Vukovarsko-srijemske županije nastavlja s inicijativom uvođenja srijemskih delicija

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije nastavlja s originalnom inicijativom uvođenja srijemskih delicija u turističku ponudu Hrvatske. Nakon Šibenika, na red je došao glavni grad Hrvatske.

Srijemski doručak zamirisao je u središtu Zagreba, a stigao je ravno iz Iloka, iz poznatog hotela Dunav, ponosnog vlasnika Michelinove preporuke. Krvavica, švargl, kobasica, pečenica, kulen, kulenova seka, sirevi – kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni, kozji, pečena kobasica s kupus flekicama, zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom… – u najfinijim srijemskim delicijama u atriju Mimare uživalo je više od 110 članica Međunarodnog kluba žena, među kojima i veleposlanice, supruge veleposlanika.

U želji da tradicijske namirnice s istoka Hrvatske postanu sastavni dio turističke ponude na obali i kontinentu, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije brendirala je srijemski doručak. U špici turističke sezone prvi puta ga je uspješno predstavila u heritage hotelu King Kresimir u Šibeniku, a nakon toga došlo je vrijeme za promociju u Zagrebu.

“Srijem i Slavonija poznati su po tradicijskoj kuhinji i bogatoj trpezi koja bi zbog boja, okusa i mirisa trebala postati sastavni dio eno-gastro ponude hrvatskih restorana i hotela, osobito onih koji kojima je u fokusu vrhunski gurmanski doživljaj“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.

“Jela govore više od riječi, a naša je misija da vas usrećimo hranom“, rekla je Željka Kovčalija, vlasnica iločkog hotela Dunav, a da su srdačni i gostoljubivi Srijemci u tome i uspjeli potvrdila je Nigerijka Akuoma Helen Boromisa, predsjednica Međunarodnog kluba žena sa stalnom adresom u Samoboru.

“Uživala sam u srijemskom doručku. Najviše mi se sviđa kulen i pečena kobasica s kupus flekicama. Nakon što kušate ova sjajna jela koja odražavaju tradiciju istoka Hrvatske poželite prvom prigodom posjetiti gradove i mjesta Srijema i Slavonije“, prokomentirala Helen Boromisa.

Iz turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije su ovom prigodom istaknuli kako je Catering Team Majetić prvi u Zagrebu uvrstio srijemski doručak u svoju ponudu.

Komentiraj